Besøg fra USA

Lørdag den 13. januar havde arkivet besøg fra USA, af Jerry Jorgensen (i midten), der søgte efter flere oplysninger om sin danske oldefar, der var udvandret til USA i 1882.

Jerry var på besøg på Aalborg Universitet, og forinden havde han sendt en email til en person i Sønderholm, som han tilfældigt havde fundet via Google. Takket være Benny Houmann, Ventek (til højre), blev der skabt kontakt til Lokalhistorisk Arkiv, der hurtigt fulgte Jerrys mail op med en invitation til besøg på arkivet.

Vi fik korrigeret en del af de oplysninger Jerry havde vedr. sin oldefar, og regner med efterfølgende at være i stand til at hjælpe ham med yderligere oplysninger vedr. den gren af hans familie.

Oldefaderen hedder Søren Jørgensen Dyrmand, han er født i Tostrup i 1857 og ifølge kirkebogen er han døbt i Sønderholm Kirke i januar 1858. Ved folketællingerne i 1860 og 1880 bor han stadig hos forældrene.

Jerry Jorgensen er Vicepresident på Augustana University i Sioux Falls i South Dakota, der ligger i  den nordlige del af Midt-vesten. Som mange amerikanere var han en venlig og uhøjtidelig mand, der nød at blive vist rundt i lokalområdet. Bl.a. besøgte han Sønderholm Kirke, Troldkirken og Tostrup – og undervejs fik han også lidt historisk indblik i St. Restrup.

Lis Dalsmark, der er arkivleder, sidder til ventre på billedet.